Oleh: Mawar | Juli 28, 2010

IKRAR SYAWALAN


IKRAR SYAWALAN

اَلسَّلاَمُ عَلَــيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ  وَبــَرَكَاتُهُ

اِصْفَحُوْا ِليْ  أَصْفَحُ لَكُمْ. اِلهِيْ أَنـــْتَ مَقْصُوْدِيْ وَرِضَاكَ مَطْلــُوْبِيْ. أَشْهَدُ اَنْ لآ اِلهَ اِلاَّ اللهُ   وَأَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا رَسُوْلُ اللهِ. أَسْتَغْفِرُ اللهَ  الْعَظِيْمَ ×٣ . اَلَّذِيْ لآ اِلهَ ِالاَّ هُوَ  اْلحَيُّ  الْقَيُّوْمُ وَأَتُوْبُ  اِلَــيْهِ.

Dumateng pangarsanipun bapak-bapak ibu-ibu, ingkang kapernah sepuh, kulo caos sungkem pangabektos.

Dumateng bapak-bapak, ibu-ibu ingkang kapernah enem menapa dene ingkang kapernah sesami-sami, kulo atur salam taklim.

Wonten ing wekdal punika, kulo sepisan nyuwun pangapunten  sedaya kalepatan kula injih secara dinas, menapa dene secara pribadi, ingkang nalisir sangking paugeraning agami menapa dene paugeraning negari, saestu kulo nyuwun pangapunten.

Kaping kalih ngingingi hak adami ingkang sampun kadanakaken dumateng kulo, ingkang dereng halal kulo suwun halalipun, dene ingkang sampun halal, mugi-mugi saget mberkahi, manfaati dumateng kulo sak keluargo, saget kiat ibadah kanti istiqomah, husnul khotimah.

Ingkang sak lajengipun, ing mbok bilih bapak-bapak / ibu-ibu inggih kagungan kalepatan kados kasebat ing ngajeng, kulo inggih ngleggam caos pangapunten. Mugi-mugi Gusti Allah paring maghfiroh dating kito sami. Amin 3x ya robbal ‘alamin.

تَقَبَّلَ اللهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ تَقَبَّلْ يَا كَرِ يْمُ. جَعَلَـنَا اللهُ وَاِيَّاكُمْ مِنَ الْعَائِدِيْنَ وَالْفَائِزِ يْنَ. كُلُّ عَامٍ وَأَنـــْتُمْ بِخَيْرٍ دَائِمِيْنَ اِلَى يَوْمِ الدِّيــْنَ. آمِينْ × ٣ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ.

وَبِاللهِ التَّوْفِيْقُ وَالْهِدَايَةُ وَالرِّضَا وَالعْــِنَايـــَةُ.

و اَلسَّلاَمُ عَلَــيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ  وَبــَرَكَاتُهُ

IKRAR SYAWALAN

اَلسَّلاَمُ عَلَــيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ  وَبــَرَكَاتُهُ

اِصْفَحُوْا ِليْ  أَصْفَحُ لَكُمْ. اِلهِيْ أَنـــْتَ مَقْصُوْدِيْ وَرِضَاكَ مَطْلــُوْبِيْ. أَشْهَدُ اَنْ لآ اِلهَ اِلاَّ اللهُ   وَأَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا رَسُوْلُ اللهِ. أَسْتَغْفِرُ اللهَ  الْعَظِيْمَ ×٣ . اَلَّذِيْ لآ اِلهَ ِالاَّ هُوَ  اْلحَيُّ  الْقَيُّوْمُ وَأَتُوْبُ  اِلَــيْهِ.

Dumateng pangarsanipun bapak-bapak ibu-ibu, ingkang kapernah sepuh, kulo caos sungkem pangabektos.

Dumateng bapak-bapak, ibu-ibu ingkang kapernah enem menapa dene ingkang kapernah sesami-sami, kulo atur salam taklim.

Wonten ing wekdal punika, kulo sepisan nyuwun pangapunten  sedaya kalepatan kula injih secara dinas, menapa dene secara pribadi, ingkang nalisir sangking paugeraning agami menapa dene paugeraning negari, saestu kulo nyuwun pangapunten.

Kaping kalih ngingingi hak adami ingkang sampun kadanakaken dumateng kulo, ingkang dereng halal kulo suwun halalipun, dene ingkang sampun halal, mugi-mugi saget mberkahi, manfaati dumateng kulo sak keluargo, saget kiat ibadah kanti istiqomah, husnul khotimah.

Ingkang sak lajengipun, ing mbok bilih bapak-bapak / ibu-ibu inggih kagungan kalepatan kados kasebat ing ngajeng, kulo inggih ngleggam caos pangapunten. Mugi-mugi Gusti Allah paring maghfiroh dating kito sami. Amin 3x ya robbal ‘alamin.

تَقَبَّلَ اللهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ تَقَبَّلْ يَا كَرِ يْمُ. جَعَلَـنَا اللهُ وَاِيَّاكُمْ مِنَ الْعَائِدِيْنَ وَالْفَائِزِ يْنَ. كُلُّ عَامٍ وَأَنـــْتُمْ بِخَيْرٍ دَائِمِيْنَ اِلَى يَوْمِ الدِّيــْنَ. آمِينْ × ٣ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ.

وَبِاللهِ التَّوْفِيْقُ وَالْهِدَايَةُ وَالرِّضَا وَالعْــِنَايـــَةُ.

و اَلسَّلاَمُ عَلَــيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ  وَبــَرَكَاتُهُ


About these ads

Responses

  1. Pak apaka bapak memiliki ikrar syawalan yang berbahasa indonesia

  2. terima kasih atas informasinya dan saya pinjam ikrar syawalan ini karena mo saya pake untuk syawalan Rt di tempat saya.

  3. matur nuwun

  4. Permisi Pak, mf sy ngopi utk acara syawalan d kampung saya. nuwun…

  5. mugi-2 ikrar meniko saget mahanani dumateng sesami lan panjenengan pikantuk pahala saking ngarsonipun allah.

  6. nderek ngopy pak :)

  7. maaf saya ngopy…terimakasih sebelumnya :)

  8. ASSALAMU ALAIKUM…

    Pak, kalo untuk matur sama mbah kyai gimana ya kalimatnya…
    nuwun..

    Wassalam.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: