PANEMBROMO 17-AGUSTUS-2008

PANEMBROMO 17-AGUSTUS-2008

Ki Wardjudi Wignyo Sworo

Umpak-umpak/koor : 1. Dhek Biyene Nagri kito Indonesia

Bangso kito dijajah bangsa Walanda

Awit soko lelabuhan poro pahlawan

nagri kito Indonesia wes merdiko.

Kinanthi/koor : 1. Dhuh Gusti Kang Maha Moho Luhung,

Dhuh Gusti kang Moho Luwih,

Amba Sagung pra kawula

Atur panuwwun mring Gusti

Nagri kito wes mardiko

Langgengo salami-lami

Umpak-umpak/koor : 2. Kene Thole kowe podho dak kandhani

Nali kane kowe isih jabang bayi

Nuju dino perang gedhe gegilani

Gegeran wong desa lan wong nagri

Kinanthi/koor : 2. Pro kadang lan pro sadulur

Monggo sami amawiji

Sesarengan andedongo

Mring Gusti kang Maha Suci

Mugi paringo nugroho

Mring pahlawan kang suwargi

Umpak-umpak/koor : 3. Kabeh, wonge podho bungung sarto ngungsi

Mrono-mrene mung golek slameting dhiri

Ramamu dhek biyen dadi prajurit

Neng negoro mati keno pluru bedhil

Kinanthi/koor : 3. Dhuh Gusti kang Moho Agung

Pro pahlawan kang suwargi

Antuko suwargo mulya

Pahlawan kang mahsih urip

Pinaringan panjang yuswo

Yuwono saturun neki

Umpak-umpak/koor : 4. Ati samar aku mung urip dhewean

Aku wedi yen katekan londo edan

Saben dino krungu behdhil bebrondongan

Keh wong nangis krungu patine’ pro tonggo

Kinanthi/koor : 4. Pro kadang kang ambeg luhur

Monggo sami angiseni

Nagari kang wes mardiko

Kanthi srono nembah Gusti

Asung bekti mring wong tuwo

Tumindak inkang utami

Umpak-umpak/koor : 5. Jaman perang akeh wong kang podho ilang

Aku tansah ketar-ketir melang-melang

Kowe bayi rewangku poro wedok’an

Ramah lungo njogo tenreming negoro

Kinanthi/koor : 5. Utamane pro sadulur

Sayuk rukun anyawiji,

Ngangkat karyaning projo

Gawe becik mring sasami

Tan pisah lawan agomo

Lan tanggap karsaning Gusti

Umpak-umpak/koor : 6. Dhek semono wayah bengi udan-udan

Peteng dhedhet bledhege tansah dher-dheran

Kowe pijer kagum-kagum gundam-gundam

Kowe bayi menengmu mung yen di ’emban

Kinanthi/koor : 6. Mardiko salami nipun

Kasandhang nak putu sami

Saindhenging nuswantoro

Adil makmur sanagari

Negeri kito wes mardiko

Antuk nugrahaning Gusti

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s