Kegiatan Pengajian di Jangkaran

Kegiatan Pengajian di Desa Jangkaran

1.Pengajian Bapak-Bapak

Ada dua kelompok :

a)Pengajian Ahad malam Senin di dominasi bapak-bapak dari wilayah dusun Ngelak dan Kledekan Lor, Ngentak, Kledekan kidul.

b)Pengajian kamis malam Jum’at, didominasi bapak-bapak dari dusun kledekan Lor, kledekan kidul, Nglawang.

2.Pengajian Ibu-ibu tiap hari selasa malam rabu

3.Pengajian Remaja

a. Kelompok Hadroh dan al-barzanzi al-Firdaus

4.Pengajian anak dan remaja

Di TPI Bina Arif Jangkaran, tiap sore di dusun ngelak(Mbak daroh) dan dusun Kledekan Lor (Mas surur) dan masjid ainul jariyah bakda Maghrib (Mas Imam)

5.Pengajian Malam Bulan Purnama, keliling dari dusun ke dusun di desa Jangkaran

6.PHBI di Halaman Masjid Mustajabah

Contoh materi pengajian

بسم الله الرحمن الرحيم

الحمد لله رب العا لمين و الصلاة و السلام على خير خلقه سيدنا محمد سيد الأنبياء و المر سلين و على اله و صحبه و سلم

اركان الإسلام

Utawi rukune islam iku limang perkara: kang dihin(1) iku maca kalimah sahadat loro yoiku :

اسهد ان لا اله الا اللة و اسهد ان محمدا رسول الله

Tegese anekseni ingsun setuhune kelakoan ora ono dzat kang sinembah kelawan sakbenere ing dalem wujude anging Alloh SWT kang den sembah kang dadeaken pitung langit lan pitung bumi lan sekabehane makhluk.Lan anekseni ingsun setuhune nabi Muhammad iku dadi utusane Alloh kang duweni sifat shidiq, amanah, tabligh, fathonah.Kapindhone (2) Jumenengaken sholat limang wektu ing dalem sedino lan sewengi.Lan kaping telune (3) Puoso wulan Romadhon cukup telung puluh dino, Lank aping patte(4) Aweh zakat lamun wus teko arthane saknishob lan tahunne.Lan kaping limane(5) munggah haji maring Baitillahilharam.Lamun ono sangune lan sarto sentausa dalane saking begal lan nisbate, wadon kudu kelawan mahrome lan kuwoso.

Utawi rukune iman iku Nem perkoro: sewiji ngimanaken ing Alloh lan kapindhone ngimanaken ing sekehe malaikate Alloh.Lan kaping telune ngimanaken ing  sekehe kitabe Alloh, Lan kaping pat ngimanaken ing sekehe poro Rosul kabeh.Lan kaping limane ngimanaken ing dino kang akhir iyo iku dino kiamat.Lan kaping nemme ngimanaken ing pesthen olo lan pesthen becik iku saking kersane Alloh Ta’ala.

Utawi ferdhune wudhu iku nem perkoro: kang dhihin iku niyat lan kapindhone masuh rahi, lan kaping telu masuh tangan loro sarto sikute karo, lank aping papat ngusap sirah, Lan kaping limo masuh sikil karo sarto wanglune karo, Lan kaping Nem tertip.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s